20 oktober 2013

Välkommen på Höstträff med föredrag 7 november!

Vi har även denna höst möjlighet att bjuda in till ett väldigt spännande föredrag, som rör sig inom ett helt nytt område; nämligen Remote Tower Control/Fjärrstyrda torn (RTC). Mikael Henriksson, flygledare och projektledare för RTC, berättar om vad som pågår i projektet och hur om hur flygledarens jobb påverkas.

Den nya tekniken gör det möjligt att styra flera små och medelstora flygplatser från en gemensam flygledningscentral. Kameror och sensorer placeras ut på de fjärrstyrda flygplatserna, och informationen länkas i realtid över till den gemensamma centralen.

Tekniken har tidigare testats i Ängelholm, men Örnsköldsvik flygplats blir först i världen med att installera tekniken för skarp drift.  Flygplatsen ska framöver styras från Sundsvall, och där pågår redan förberedelserna.  

Datum och tid: 7 november, drop-in från kl 18.00. Föredraget börjar 18.30

Plats: Waterfronthuset på Klarabergsviadukten 63 i NUAC:s lokaler (Nordic Unified Air Traffic Control)

Anmälan: via e-post till Boel Stefansson boelstefansson@hotmail.com senast den 2 november. Boel ger er då närmare instruktioner för att hitta etc.

Medlemmar är välkomna att ta med gäster, dessa betalar då 100 kr alternativt betalar medlemsavgift i föreningen – 200 kronor – gällande 2014.

Vi ordnar enklare förtäring.

Välkomna,
önskar vi i SFPF:s styrelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar