15 november 2015

Höstmöte 25/11 kl 18.30


Hej alla SFPF:are! 

Även om det just nu känns dystert och tungt efter veckans händelser i Paris så är det viktigt att vi fortsätter framåt och inte låter oss sänkas ner av ilska, rädsla, tröstlöshet och förtvivlan. Flygpsykologi är fortsatt ett viktigt fokusområde – kanske än mer i dessa tider! Vi gläds därför åt att kunna bjuda in till en trevlig samvaro: 

Höstmöte den 25/11 kl 18.30
Plats: Försvarsmaktens lokaler på Sandhamnsgatan 63 B, 2 tr
Anmälan: marina.gunillasson@mil.se uppge även Ditt personnummer eftersom detta krävs för tillträde till lokalerna. Senast 23/11
Program: EASA har i efterdyningarna av vårens olycka med German Wings kommit med förslaget om att återinföra krav på psykologiska lämplighetsprövningar för piloter vid antagningar till flygskolor samt vid anställningar. De har även lagt ett förslag om återkommande bedömning av psykisk hälsa på årsbasis. Om detta och lite till har Hans Gordon hållit föredrag om på förra veckans Flygchefsmöte hos Luftfartsverket. 

Hans kommer den 25/11 att ge oss i SFPF en kort återblick på hur prövningar gjordes förr och hur läget är idag. Han kommer även att referera från mötet för att ge oss ett bra diskussionsunderlag till kvällens möte – hur anser vi i SFPF att psykologiska lämplighetsbedömningar bör göras i en nära framtid? 

Tilltugg och dryck: Bjuder vi i vanlig ordning på! 

Varmt välkomna – och glöm inte att anmäla er till Marina senast den 23/11! 

Hälsningar från styrelsen

Jenny, Boel, Johan, Marina och Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar